Onder de noemer ‘Ondernemingsrecht’ hebben wij de juridische deskundigheid en ervaring gebundeld die betrekking hebben op de Ondernemer en de Onderneming.

Vanaf de start van de onderneming kunnen wij de ondernemer(s) met ‘raad en daad’ bijstaan in de keuze voor de rechtsvorm, de samenwerkingsovereenkomsten voor de vennoten of aandeelhouders, de opzet van goede contracten met klanten, partners en/of medewerkers. En bij het ontwikkelen van goede algemene voorwaarden en het beoordelen van contracten en te verzekeren risico’s. Kortom, bij de start van uw onderneming zijn er tal van redenen om eens met de ondernemingsrecht experts van Allied Advocaten om de tafel te gaan zitten.

Voor de fase na de start blijven veel cliënten zich tot ons wenden, als huisadviseur voor juridische zaken. Dan kan het gaan om advisering in operationele zaken (met een juridische impact): Denk daarbij aan business contracten of onderhandelingen, maar ook aan de invordering van vorderingen bij debiteuren. Het kan ook gaan om procesvoering, wanneer de ondernemer in een geschil is terecht gekomen waarin de tussenkomst van de rechter noodzakelijk wordt. Deskundig, scherp en ‘to the point’ is onze bijstand, waarin wij samen met de klant de strategische marsroute uitstippelen.

En mocht het moment komen dat de ondernemer zijn onderneming wenst te verkopen, dan kunnen wij de deskundigheid bieden die nodig is om een verkoopproces succesvol te kunnen doorlopen. Wij zijn zeer goed in staat een M&A traject (Mergers and Acquisitions) toe te snijden op de omvang en complexiteit van uw onderneming, met waarborgen voor de gewenste uitkomst.

Contact
Wilt u meer informatie op het gebied van het Arbeidsrecht, neemt u dan vrijblijvend contact op met mr. Mathieu Wakim op 06 205 88 966. U kunt ook contact opnemen met ons secretariaat 035 548 9000 of een mail sturen. Tijdens een eerste telefonisch contact geeft de heer mr. Mathieu Wakim u graag een beknopt en vrijblijvend telefonisch advies.

Wij staan u graag bij voor de volgende onderwerpen:

strategisch juridisch advies aandeelhoudersovereenkomsten procesvoering/litigation
keuze rechtsvorm managementovereenkomst aandeelhoudersgeschillen
arbeidsovereenkomsten ontslag overgang onderneming
mantelovereenkomsten reorganisaties concurrentiebeding
opstartdocumenten voor een solide en veilige start van de onderneming optimale bijstand in geschillen IT-contracten
samenwerkingsovereenkomsten algemene voorwaarden Incasso en beslag
Direct contact opnemen