Mathieu Wakim

Contactgegevens

Tel: 06 – 20 588 966
Spoorstraat 2
3743 EG BAARN
Postbus 162
3740 AD BAARN
E-mail sturen

Per 1 augustus 2022 houdt mr. Wakim kantoor bij In De Praktijk Advocaten.

Adres In De Praktijk Advocaten:
Malisingel 22
3581 BG Utrecht

Het mobiele nummer van mr. Wakim blijft ongewijzigd.

MR. MATHIEU WAKIM

Mr. Mathieu Wakim (1963)

Advocaat, MfN-mediator, docent, oprichter en vennoot van Allied Advocaten

Mathieu Wakim is al 30 jaar werkzaam als advocaat en mediator en gespecialiseerd in het Arbeidsrecht, Contractenrecht, de positie van de Statutair Directeur en het Familierecht. Daarnaast is hij hoofddocent/trainer Vaardigheden en Arbeidsrecht bij de Beroepsopleiding Advocaten.

Mathieu Wakim heeft tot het jaar 2000 voor diverse advocatenkantoren in binnen- en buitenland gewerkt. In het jaar 2000 heeft hij Allied Advocaten opgericht en is hij zijn eigen kantoor begonnen.

In zijn praktijk staat hij bedrijven en ondernemers bij uit diverse branches, zoals banken, horecabedrijven, evenementenbureaus, bouwbedrijven, It bedrijven, (semi)overheidsbedrijven, non-profitorganisaties en producenten. Daarnaast adviseert hij particulieren, zzp’ers en eenmansbedrijven.

Mathieu Wakim staat zijn cliënten bij op een breed terrein van juridische onderwerpen:

  • Arbeidsrecht, bijvoorbeeld bij de beëindiging van arbeidsrelaties, maar ook het aangaan daarvan door het opstellen van (specifieke) arbeidscontracten en/of managementovereenkomsten.
  • Positie statutair directeur, bijvoorbeeld het adviseren van een onderneming, die een statutair directeur wenst aan te stellen of juist wenst te ontslaan, maar ook andersom, bijvoorbeeld het adviseren van de statutair directeur die wordt aangesteld of bedreigd wordt met ontslag;
  • Contractenrecht, bijvoorbeeld het als advocaat of als mediator begeleiden van cliënten naar de (gewenste) beëindiging van samenwerkingsverbanden, of juist het adviseren bij het aangaan van (nieuwe) samenwerkingsverbanden of samen oprichten van een onderneming.
  • Familierecht, bijvoorbeeld het als mediator partijen begeleiden naar het maken van afspraken de echtscheiding, de kinderen en alimentatie.
  • Second opinion over kwesties waar reeds door een andere advocaat of een rechtsbijstandsverzekeraar advies in is afgegeven;
  • Gerechtelijke procedures in arbeidszaken of contractuele geschillen.

Mathieu Wakim is een deskundig, praktisch en empathisch advocaat die voor zijn cliënten de meeste zaken tot een goede oplossing weet te brengen zonder dat de gang naar de rechter daarvoor nodig is. Maar in die paar gevallen dat dat wel noodzakelijk is, doet hij dat ook meestal succesvol. Zie bijvoorbeeld de volgende uitspraken van Mathieu Wakim:

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2008:BG4326&showbutton=true&keyword=wakim

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBHAA:2009:BJ0445&showbutton=true&keyword=wakim

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHARN:2008:BD0799&showbutton=true&keyword=wakim

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHAMS:2011:BU9547&showbutton=true&keyword=wakim

Ook als MfN-mediator streeft Mathieu naar het beste resultaat voor beide partijen. Ingewikkelde conflicten tussen bijvoorbeeld werkgevers en werknemers, aandeelhouders, zakelijke handelspartners en conflicten op het gebied van het familierecht, zijn door partijen met Mathieu Wakim als deskundig, gedreven, en creatieve mediator opgelost.