CONTACTGEGEVENS

Amersfoortseweg 43
3712 AB HUIS TER HEIDE
Postbus 323
3700 AH ZEIST
Tel 030 – 7210 707
Fax 030 – 7210 709
E-mail sturen

MR. ERIK BROUWER

Advocaat (1967)

Specialisatie: Onderwijsrecht, Bestuursrecht, Arbeidsrecht

Erik Brouwer heeft een sterke betrokkenheid bij het onderwijs. Vanaf het begin van zijn carrière staat hij onderwijsorganisaties bij vanuit een uitgebreide advies- en procespraktijk. Zijn oriëntatie is breed; hij adviseert onder meer over ontslag, passend onderwijs, klachtzaken, medezeggenschap, huisvesting, contracten en ruimtelijke ordening. Zijn ervaring deelt hij graag met u tijdens de cursussen die hij verzorgt. Vanuit zijn ervaring als toezichthouder bij een groot schoolbestuur weet hij waar bestuurders in het onderwijs mee te maken hebben. Daarnaast is hij voorzitter van advies- en bezwaarcommissies bij reorganisaties, functiewaardering, cao bestuurders PO, cao Rijk en studentenzaken.

Erik Brouwer procedeert en adviseert ten behoeve van onderwijsinstellingen voor openbaar en bijzonder onderwijs. Tot zijn opdrachtgevers behoren instellingen in de sector primair, voortgezet en wetenschappelijk onderwijs. Hij kan u adviseren bij arbeidsvoorwaarden en reorganisaties.

In zijn aanpak merkt u de jarenlange ervaring die Erik Brouwer heeft opgebouwd. Hij is doortastend en vasthoudend; uw belang staat voorop! Erik Brouwer is onder meer werkzaam geweest bij Dyade, VBS, TU Delft, VOS/ABB en Leeuwendaal. Hij is sinds 1 september 2010 advocaat/partner bij Allied Advocaten.

Het afgelopen jaar was Erik opnieuw betrokken bij een aantal spraakmakende zaken op het gebied van leerlingen, bestuurders en medezeggenschap.

Erik is in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd op het rechtsgebied arbeidsrecht. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te halen op dit rechtsgebied.