shutterstock ambtenarenrecht 1141x150

Allied Advocaten

Allied Advocaten zijn zeer ervaren en gespecialiseerde ontslagadvocaten, die alle kennis en kunde in huis hebben om u succesvol juridisch te adviseren en – indien nodig – te begeleiden in gerechtelijke procedures op het gebied van het ambtenaren- en arbeidsrecht.

Allied Advocaten heeft naast haar vestiging in Baarn, tevens de mogelijkheid u in Amsterdam te ontvangen.

Allied Advocaten werkt snel en praktisch, heeft een platte, efficiënte organisatiestructuur en spant zich tot het uiterste in om de belangen van u, als ambtenaar-werknemer, zo goed mogelijk te behartigen. Het maakt daarbij niet uit, waar u (in Nederland) woont. Over het algemeen is namelijk één uitgebreid kennismaking- en intake gesprek bij ons op kantoor van ongeveer 1,5 uur met u voldoende om een goed beeld van de zaak te krijgen. De verdere behandeling en contacten in de zaak geschieden vervolgens per telefoon, e-mail en fax.

U kunt bij Allied Advocaten terecht voor:

  • (juridisch) advies op het gebied van ambtenaren- en arbeidsrecht;
  • begeleiding bij ontslag;
  • een second opinion over uw zaak;
  • bemiddeling/onderhandelingen met uw werkgever;
  • bezwaar en beroepsprocedures;
  • fiscale en financiële advisering i.v.m. de ontslagvergoeding.

Advies

Voor advies kunt u zich in de eerste plaats oriënteren via onze website. Via deze website kunt u bovendien contact met ons opnemen. Wij bellen of mailen u dan binnen 24 uur terug. Daarnaast kunnen wij u een vrijblijvend telefonisch advies geven als u ons kantoor belt op nummer 035-548 90 00. Uw vragen worden beantwoord door één van onze gespecialiseerde advocaten. We zijn iedere werkdag bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur. Indien nader advies gewenst is, maken we graag met u een afspraak op ons kantoor en gaan we dieper op uw vragen in.

Second opinion

Allied Advocaten kan ook een zogenaamde second opinion voor u verzorgen. Dat kan van belang zijn als uw advocaat of rechtsbijstandverzekeraar u bijvoorbeeld geadviseerd heeft akkoord te gaan met een (laatste) voorstel van uw werkgever. Als u niet zeker bent of u met dat voorstel moet instemmen, biedt een second opinion uitkomst. Allied Advocaten is er namelijk van overtuigd dat het altijd raadzaam is een second opinion te vragen als u te maken heeft met een ontslagadviseur die is aangewezen door uw rechtsbijstandverzekeraar. Bij uw rechtsbijstand verzekering bent u immers een "schadegeval". De premie is al betaald en de verzekeraar heeft er belang bij uw zaak zo snel mogelijk af te wikkelen. In zo'n geval is het goed denkbaar dat de verzekeraar u adviseert met een (mogelijk ongunstig) voorstel van uw werkgever akkoord te gaan, terwijl een ontslagadvocaat daarentegen bereid is langer met uw werkgever te onderhandelen om daarmee een beter onderhandelingsresultaat te bereiken.

Onderhandelen met uw werkgever

In vrijwel alle gevallen wordt door ons contact gelegd met uw werkgever of de ontslagadvocaat van uw werkgever om te onderzoeken of de arbeidskwestie buiten de rechter om opgelost kan worden, omdat dit voor alle partijen over het algemeen het minst kostbaar is. Omdat het – zelfs voor de meest ervaren onderhandelaar – lastig is om voor zijn of haar eigen belangen op te komen en er vele juridische haken en ogen aan arbeidskwesties kleven, is het verstandig als de onderhandelingen in samenspraak met u, door Allied Advocaten worden gevoerd. De werkgever dient immers tactisch en strategisch met de juiste (juridische) argumenten te worden benaderd om voor u het optimale resultaat te bereiken in de onderhandelingen. Vanzelfsprekend bent en blijft u degene die uiteindelijk beslist of u met het bereikte onderhandelingsresultaat akkoord gaat.

Bezwaar maken of procederen bij de rechter

Zouden de onderhandelingen niet tot het gewenste resultaat leiden, dan kan in overleg met u besloten worden bezwaar te maken tegen het besluit van uw werkgever en/of de kwestie aan de rechter voor te leggen. Allied Advocaten kan u in deze gevallen op zeer deskundige wijze terzijde staan in een procedure.

Afronding en afrekening

Indien u met behulp van Allied Advocaten met uw werkgever tot een vergelijk bent gekomen, dienen de gemaakte afspraken vastgelegd te worden en dient er op te worden toegezien dat uw werkgever de afspraken ook correct en op tijd uitvoert. Allied Advocaten kan u ook in deze trajecten op deskundige wijze bijstaan. Bovendien beschikt Allied Advocaten over de nodige fiscale en financiële kennis zodat wij u ook kunnen adviseren op welke wijze een eventuele ontslagvergoeding zo fiscaalvriendelijk mogelijk aan u kan worden uitbetaald.

Contact

Wilt u meer informatie, neemt u dan vrijblijvend contact op met mr. Mathieu Wakim 06 205 88 966 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kunt u contact opnemen met ons secretariaat 035 548 9000.