MEDIATION IS EEN KRACHTIG ALTERNATIEF

Mediation is een krachtige alternatieve methode om conflicten tussen twee of meer partijen op te lossen. Tijdens de mediation worden partijen uitgenodigd om met wederzijds respect tot een oplossing van het probleem te komen. Het bereiken van een win/win situatie vormt een belangrijk doel van mediation. Onderhandelen is niet alleen een kwestie van geven en nemen. Het is vaak ook een creatieve speurtocht naar goede oplossingen voor de betrokken partijen.

Wat zijn de voordelen van mediation?

  • partijen komen er zelf uit in gemiddeld 3 tot 5 sessies van ieder 1,5 uur;
  • geen gezichtsverlies;
  • de zelf door partijen gevonden oplossingen zijn vaak beter dan een vonnis van een rechter;
  • de problemen worden snel(ler) opgelost, dus geen lange gerechtelijke procedures;
  • de kosten zijn lager dan bij een gerechtelijke procedure waar beide partijen een eigen advocaat moet inhuren.

Voor welke problemen is mediation geschikt?

Mediation is in het bijzonder geschikt in conflictsituaties waarbij partijen een langdurige en/of nauwe relatie hebben. In de volgende situaties biedt mediation een goede manier om de problemen tussen partijen op te lossen:

De oplossing van de problemen kan liggen in voortzetting van de relatie na het oplossen van de conflicten of in het op goede en harmonieuze wijze uit elkaar gaan (van partijen).

Bijstand van een van de mediators van Allied Advocaten

Allied Advocaten heeft een zeer ervaren mediator in huis in de persoon van mr Mathieu Wakim, Hij heeft ruime ervaring op het gebied van het Arbeidsrecht, Contractenrecht en Familierecht. Mr Mathieu Wakim is ook advocaat en daarom bij uitstek geschikt om ook als mediator te bemiddelen in ingewikkelde juridische kwesties. Die combinatie maken zijn mediations uniek. U heeft dus maar één persoon nodig (de mediator/advocaat) om het geschil op te lossen.

Contact

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor mediation? Neem dan vrijblijvend contact op met mr. Mathieu Wakim via telefoonnummer 06-205 88 966.

Direct contact opnemen